Şişirme Makinesi Ocak Temizleyici

Hatalı baskı ve renk kalıntılarını hızlı ve etkili şekilde temizler.
Şişirme Makinesi Ocak Vicotech, şişirme makinelerinde zamanla oluşan kahverengi veya siyah noktalar, lekeler, bronzlaşma, şeritlenme ve renk geçişi kalıntılarını hızlı ve etkili şekilde temizler. Düzenli kullanım, hatalı baskı oranını düşürür ve renk değişimlerini kolaylaştırır. Böylece üretim verimliliği artar.

Teklif Alın

Vicotech Şişirme Makinesi Mil ve Kovan Temizleyici

Kahverengi veya siyah noktalar, lekeler, bronzlaşma, şeritler ve renk geçişlerindeki kalıntılar, şişirme makinelerinde hatalı baskıya neden olur. Özellikle tüketici ürünlerinde renk ve dış görünümün önemi büyüktür.

Günümüzde birçok tesis, renk değişiminde şu prosedürü uygular: renklendirici (masterbech) kesilir, natürel hammadde beslenir ve bir süre fireli ürün üretilir. Çıkan ürün natürel renge döndüğünde yeni renklendirici eklenir.

Bu yöntem, zaman kaybı, ekstra işçilik ve hammadde israfına yol açar. Üstelik renk değişiminde garanti sağlamaz; eski rengin bıraktığı lekeler, üretimde fireye sebep olabilir. Fireli ürünler kırıcıya beslenir, bu da ek enerji ve işçilik gerektirir. Ayrıca geri dönüştürülen çapaklar fiziksel özelliklerinin bir kısmını kaybettiği için ürün kalitesini düşürebilir.

Vicotech Şişirme Makinesi Mil ve Kovan Temizleyici, renk değişimi sırasında temizleme maliyetlerini düşürür ve fireli üretimi büyük ölçüde engeller.

Kullanımı oldukça basittir: renk değişimi istendiğinde renklendirici kesilir, mil geri çekilerek kusturma işlemi yapılır ve ardından Vicotech temizleyici beslenir. Karışım kusturulduktan sonra makine yeni üretime hazır hale gelir.

Düzenli kullanım ayrıca karbon noktalarını (siyah lekeleri) giderir ve mil ile kovanın ömrünü uzatarak üretim verimliliğini artırır.

Vicotech Şişirme Makinesi Mil ve Kovan Temizleyici, tüm hammaddelerle uyumludur ve renk değişimi sırasında hammadde, zaman ve enerji tasarrufu sağlar. Granül formda olduğundan aşındırma yapmaz ve uygulaması oldukça kolaydır.

Koku veya zararlı gaz açığa çıkmaz, insan sağlığına olumsuz etkisi yoktur. Makine içinde yer alan plastikler ve masterbech’ler, polimer zincirlerine zarar vermeden temizleyici ile kolayca uzaklaştırılır. Doğa ve çevre dostudur.

Akümülatörlü Kafa İçeren Şişirme Makinelerinde Uygulama:

  1. Akümülatör kafa sıcaklığı normalden yaklaşık 40 °C yükseltilir.
  2. Akümülatör kapasitesinin 8 katı olacak şekilde Vicotech ve orijinal veya kırma hammadde yarı yarıya karıştırılarak makineye ilave edilir. Makine normal çalışma sıcaklığına getirilir.
  3. Makine düşük kapasitede çalıştırılır; kafa kısmından Vicotech gelene kadar enjeksiyon işlemine devam edilir.
  4. Yeni malzeme hazneye eklenir; Vicotech’in tamamen boşalmasını beklemeye gerek yoktur.
  5. Kirlilik devam ediyorsa, işlem tekrar edilebilir.

Standart Şişirme Makinelerinde Uygulama:

  1. Kafa sıcaklığı normalden yaklaşık 40 °C yükseltilir.
  2. Filtre varsa makineden çıkarılır.
  3. Kovan kapasitesinin 1 katı olacak şekilde Vicotech ve orijinal veya kırma hammadde yarı yarıya karıştırılarak makineye ilave edilir.
  4. Makine düşük kapasitede çalıştırılır; kafa kısmından Vicotech gelene kadar işlem devam eder.
  5. Tahliye işlemi sırasında plastik malzemenin boşalması için kafadaki temizleme valfi açılır.
  6. Yeni malzeme hazneye eklenir; Vicotech’in tamamen boşalmasını beklemeye gerek yoktur.
  7. Kirlilik devam ediyorsa, işlem birkaç kez tekrarlanabilir.

Meckim Vicotech şişirme makinesi ocak temizleyici 20 Kg (Kova) olarak sunulmaktadır. 
Kullanım talimatlarını mutlaka okuyunuz ve uyunuz. Ambalajı tamamen boşalttıktan sonra geri dönüşüm işlemine gönderiniz. Kuru ve serin yerde saklayınız.

Ekstrüder vida (mil) ve kovan dolu olsa da boşaltmadan, boş olsa da hammadde eklemeden temizliğe başlayabilirsiniz.

  1. Makine çalışma sıcaklığına getirilir.
  2. Kovan kapasitesine eşit miktarda Vicotech ve orijinal veya kırma hammadde karıştırılarak ilave edilir.
  3. Karışım bitene kadar düşük kapasite ile yarı otomatik veya manuel modda, belirli aralıklarla start–stop yaparak kusturma işlemi uygulanır.
  4. Yeni malzeme hazneye eklenir; Vicotech’in tamamen boşalmasını beklemeye gerek yoktur.
  5. Çok kirli makinelerde işlem birkaç kez tekrarlanabilir.

Temizlik işlemine başlamadan önce makinenin boşaltılması gerekir. Ardından şu adımlar izlenir:

  1. Meme sıcaklığı, normal ayarın biraz üzerine çıkarılır.
  2. Makinenin dörtte biri kadar Vicotech, kalan kısmı orijinal veya kırma hammadde olacak şekilde karıştırılır ve malzeme haznesine eklenir.
  3. Karışım bitene kadar yarı otomatik veya manuel modda, belirli aralıklarla start–stop yaparak kusturma işlemi uygulanır.
  4. Vicotech enjeksiyon memesinden köpürerek ve beyaz renkte gelmeye başladığında işlem durdurulur.
  5. Yeni malzeme hazneye eklenir ve Vicotech’in tamamen çıkması için birkaç enjeksiyon baskısı yapılır.
  6. Kusturma işlemi tamamlandığında, makine temizlenmiş ve yeni üretime hazır hâle gelir.

Ek notlar:

  • Makine kapatılmadan önce yapılan temizlik, vida ve kovanın ömrünü uzatır, siyah noktaların oluşmasını önler.
  • Çok kirli makinelerde temizlik işlemi birden fazla kez tekrarlanabilir.
  • Büyük kapasiteli makinelerde enjeksiyon miktarı, izin verilen maksimum değerin biraz altında tutulmalıdır.

Plastik şişirme makinesi temel olarak vida-kovan (ekstrüder), vida – kovan tahrik redüktörü, elektrik motoru, kafa, hava üfleme sibobu, mengene sistemi, plastik şişirme kalıbı, hidrolik güç ünitesi, otomasyon sisteminden meydana gelmektedir.

Plastik Şişirme Makineleri; Akümülatör Kafa (Enjeksiyonlu Kafa) ve Ekstrüzyon Kafa olmak üzere temelde ikiye ayrılır. Enjeksiyon Kafa da denilen Akümülatör Kafa Plastik Şişirme Makineleri genellikle büyük ürünlerin üretilmesinde daha homojen ürün verimliliği nedeniyle tercih edilmektedir. Akümülatör kafa plastik şişirme makineleri; çoklu istasyon seçenekleri, çoklu kat seçenekleri gibi çeşitli varyasyonları bulunmaktadır. Ekstrüzyon Kafa Plastik Şişirme Makinesi olarak adlandırılan makineler ise yüksek adetlerde, ufak hacimli ürünler üretilmesi için idealdir.

Ekstrüzyon Kafa Plastik Şişirme Makineleri Nasıl Çalışır?
Plastik şişirme makinesi granül halde bulunan plastiğin otomatik olarak makinenin ekstrüder haznesine yüklenmesi ile proses başlar. Ekstrüderde ısınarak eriyik hale gelen plastik kafaya sürülür. Kafadan hortum şeklinde akıtılan eriyik plastik üzerine kalıp kapanır. Kalıp içerisinde bulunan eriyik plastiğe sibop ile basınçlı hava uygulanarak kalıbın şeklini alması sağlanır. Soğuma süresinin beklenmesi akabinde kalıp açılır ve ürün dışarıya çıkarılır.

Akümülatör Kafa Plastik Şişirme Makineleri Nasıl Çalışır?
Plastik şişirme makinesi granül halde bulunan plastiğin otomatik olarak makinenin ekstrüder haznesine yüklenmesi ile proses başlar. Ekstrüderde ısınarak eriyik hale gelen plastik Akümülatör kafaya sürülür. Akümülatör Kafa içerisinde biriktirilen eriyik plastik enjeksiyon silindiri ile hidrolik olarak kafadan hortum şeklinde akıtılan eriyik plastik üzerine kalıp kapanır. Kalıp içerisinde bulunan eriyik plastiğe sibop ile basınçlı hava uygulanarak kalıbın şeklini alması sağlanır. Soğuma süresinin beklenmesi akabinde kalıp açılır ve ürün dışarıya çıkarılır.
Mil Kovan Temizleyiciler

E-Bülten Kayıt

E-Bültene kayıt olarak yenilikler, size özel kampanyalar ve tekliflerden haberdar olun